Companii

Boc afirma ca sprijina capitalul privat romanesc

Boc afirma ca sprijina capitalul privat romanesc

ZF a scris luna trecuta despre investitiile Unicarm

26.07.2009, 17:05 19

Premierul Emil Boc a participat la inaugurarea a patru fabrici ale producatorului de mezeluri si conserve din carne Unicarm din Satu Mare, companie al carei pachet majoritar de actiuni este controlat de omul de afaceri Vasile Lucut.

Boc a declarat in cadrul inaugurarii ca investitia realizata in aceste fabrici, de peste 30 de milioane de euro, reprezinta un exemplu pozitiv, cu atat mai mult cu cat este realizata din fonduri proprii, potrivit Mediafax.

Vasile Lucut, 53 de ani, a declarat in luna iunie pentru Ziarul Financiar ca isi va extinde anul acesta businessul atat pe segmentul de panificatie, cat si pe cel de lactate prin finalizarea a patru noi capacitati de productie, respectiv de paine, lapte, lapte praf si inghetata. Aproximativ 70% din cele peste 30 de milioane de euro investite in acest proiect au fost obtinute prin intermediul unui credit bancar de la BCR, restul provenind din fonduri proprii.

Cele patru noi fabrici, care vor creste personalul Unicarm cu aproximativ 400 de persoane pana la finalul anului, au fost realizate pentru a acoperi cererea de produse de panificatie, lactate si inghetata, din lantul propriu de magazine, potrivit lui Lucut. De aceea, antreprenorul din Satu Mare, care controleaza in prezent un business de 90 mil. euro doar din productia de mezeluri si conserve din carne, intentioneaza sa mai aloce anul acesta alte zece milioane de euro in extinderea retelei de 27 de magazine cu un numar intre trei si cinci noi unitati.

Lucut, un om de afaceri discret, este unul dintre putinii proprietari ai unei afaceri din industria mezelurilor care a decis sa realizeze investitii semnificative in 2009 in dezvoltarea businessului, in conditiile in care majoritatea producatorilor au inghetat investitiile la inceputul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO