Companii

Blue Air dă afară piloţi şi însoţitori de bord, în urma reducerii capacităţii de zbor cu 33%

Blue Air dă afară piloţi şi însoţitori de bord, în urma reducerii capacităţii de zbor cu 33%
02.09.2010, 13:54 198

Compania aeriană Blue Air, controlată de omul de afaceri NeluIordache, va da afară o parte din piloţii şi însoţitorii de bord,în urma returnării a patru aeronave către companiile de leasing,potrivit lui Sherif Ussama, directorul general al companiei.

"Urmează un proces de disponibilizare, în urma căruia vor plecaîn special piloţi şi însoţitori de bord, în condiţiilerestructurării flotei de avioane", a declarat Ussama, care a maiadăugat că în prezent sunt 780 de angajaţi în companie.

La sfârşitul lunii iunie în compania aeriană lucrau 107 piloţişi 153 de însoţitori de bord. Anul acesta, operatorul aerianlow-cost a renunţat la toate cursele interne şi la o parte din celeexterne şi a redus capacitatea de zbor, returnând patru avioanecompaniilor de leasing.

"În primul semestru al acestui an numărul pasagerilortransportaţi a fost cu 41% mai mare decât cel din aceeaşi perioadăa anului trecut. Veniturile companiei au crescut doar cu 10%", aspus el.

Blue Air a rulat anul trecut o cifră de afaceri de 150 demilioane de euro şi un profit de 1,5 milioane de euro, la un numărde 775 de angajaţi, potrivit datelor de la RegistrulComerţului.

Gradul de ocupare la care au operat avioanele a fost de 76-78%în primele şase luni ale anului. "Aşteptăm un nivel de 80-85% în adoua parte a anului ca urmare a măsurilor luate", a spusUssama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO