Companii

Birkart preia o firma germana de control al calitatii textilelor

20.04.2007, 21:14 114

Compania Birkart Romania, specializata in servicii de logistica pentru industria confectiilor, a preluat filiala din Focsani a companiei germane SGT, cu activitati in domeniul de control al calitatii textilelor. Reprezentantii Birkart nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei, dar au precizat ca noua firma din Focsani se va numi tot Birkart, iar activitatea punctului de lucru va demara in cursul lunii viitoare.
"Am optat pentru achizitia acestei companii pentru a ne dezvolta portofoliul de servicii. Activitatea de lohn in domeniul confectiilor este in scadere, iar in aceste conditii suntem obligati sa ne reorientam spre domenii mai profitabile. Pe viitor ne vom concentra pe activitatile de finisare, control al calitatii, logistica si transport, atat in domeniul confectiilor cat si in alte domenii", a declarat pentru ZF Transilvania Laura Baldi, director general al Birkart Romania.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 2,6 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut. "Domeniul textil scade in fiecare an cu aproximativ 30%, insa orientarea inspre logistica si alte servicii conexe va duce la o crestere a indicatorilor financiari", a precizat Laura Baldi.
Aceasta a mai spus ca strategia Birkart este sa ofere servicii de logistica atat la export, cat si in interiorul tarii pentru clienti precum Stefanel, Benetton, St. Oliver sau Esprit. Proiectele companiei pentru perioada urmatoare mai prevad deschiderea unei noi filiale la Sibiu.
Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 2 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2005, cand firma clujeana, parte a grupului Thiel Logistik & Service, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2004.
Birkart Globistics si-a lansat serviciile pe piata din Romania in 2000.
Pe plan mondial, Birkart este una dintre cele mai importante firme de logistica, cu mai mult de 3.000 de colaboratori si cu 100 de sucursale, in 42 de tari ale lumii.
Din 2002, compania face parte din concernul Thiel Logistik & Service, care dispune de 11.000 de colaboratori activi pe plan international si 350 de amplasamente, in peste 50 de tari.
Infiintat in 1987, concernul a inregistrat in 2002 o cifra de afaceri de 1,45 miliarde de euro. Din Thiel Logistik & Service mai fac parte companiile Welz si Quehenberger.
Grupul german SGT este prezent pe piata de textile de 20 de ani, avand activitati in 20 de filiale din 12 tari, sediul central din Romania fiind la Bacau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO