Companii

BERD şi IFC dau 115 milioane de euro pentru două parcuri eoliene

BERD şi IFC dau 115 mil. euro pentru două parcuri eoliene

Autor: Marius Oncu

23.06.2011, 00:06 606

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şiIFC, divizie a Băncii Mondiale, vor împrumuta 114,8 milioane deeuro companiei Cernavodă Power, controlată de compania portughezăEDP Re­nováveis, pentru dezvoltarea a două parcuri eoliene înRo­mânia.

BERD şi IFC împrumută fiecare câte 57,4 milioane de eurocompaniei Cernavodă Power, pentru a cofinanţa construcţia şioperarea parcurilor eoliene Cer­na­vodă I şi II, cu o capacitatetotală de 138 MW, potrivit unui co­mu­nicat al BERD.

Cele două instituţii financiare vor asigura câte 42,2 milioanede euro din fonduri proprii şi vor sindicaliza fiecare câte 15,2milioane de euro către un grup de bănci co­mer­ciale.

Aceasta este prima investiţie şi finanţare de proiect a BERD şiIFC în sectorul energiei rege­ne­rabile din România, se arată încomunicat.

"Susţinerea proiec­telor de energie rege­nera­bilă este unadintre priorităţile BERD. Parcul eolian de la Cer­navodă va creşteconsi­de­rabil capacitatea României de generare de energie eoliană,ajutând la atingerea cotelor de energie regenerabilă stabilite lanivelul Uniunii Europene", a spus directorul BERD pentru energieNandita Parshad.

Proiectul Cernavodă Power va reprezenta unul dintre cele maimari parcuri eoliene din România. Cernavodă I, cu o capacitate de69 MW, este deja funcţional, iar Cernavodă II, cu o capacitatesimilară, urmează să fie dat în folosinţă.

EDP Renováveis are activităţi în şase state europene, respectivRomânia, Portugalia, Spania, Franţa, Belgia şi Polonia, în SUA şiBrazilia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO