Companii

BelRom negociaza vanzarea proiectelor din Bacau si Braila

15.04.2008, 19:49 34

Dezvoltatorul imobiliar BelRom, care a finalizat si vandut doua parcuri de retail pe piata locala (la Sibiu si Targu-Mures), va finaliza in acest an patru noi dezvoltari similare, pentru doua dintre acestea reprezentantii companiei aflandu-se deja in negocieri pentru cedarea proprietatilor, in tranzactii estimate la 80-90 mil. euro fiecare.
"Anul acesta vom finaliza patru proiecte, la Bacau, Braila, Focsani si Deva si tocmai am inceput negocierile pentru vanzarea celor din Bacau si Braila", a declarat pentru ZF Carl Decoopman, manager si unul dintre actionarii BelRom.
European Retail Park Bacau va avea o suprafata inchiriabila de 40.000 mp, printre chiriasi numarandu-se o unitate a retelei de hipermarket Real, un magazin de bricolaj BauMax, un magazin de mobilier Staer si o unitate Media Galaxy.
Finalizarea este programata pentru luna mai a acestui an. "BelRom nu si-a schimbat planurile de a construi cel putin zece parcuri de retail de circa 60.000 de metri patrati fiecare. Finantarea acestor proiecte nu este o problema in momentul de fata, tinand cont ca pentru majoritatea proiectelor avem contracte cu chiriasi puternici", declara Decoopman.
Compania este controlata de oamenii de afaceri Carl Decoopman, Steven Vandenbosse si Hendrik Danneels si a incasat pana in prezent 175 mil. euro din vanzarea primelor doua parcuri de retail catre Argo Real Estate (Sibiu) si Ixis (Targu-Mures).
"Ce am observat este ca fondurile de investitii mai mici au dificultati in a se finanta, in timp ce alte fonduri europene intra in piata. Speram sa vindem cel putin doua proiecte in acest an, iar daca nu vom reusi sa obtinem pretul cerut, avem si posibilitatea de a le pastra in portofoliu", a adaugat managerul BelRom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO