Companii

Belgienii de la IIG au intrat in faliment

17.02.2009, 17:42 20

Compania belgiana Immo Industry Group (IIG), specializata pe dezvoltarea spatiilor logistice si industriale, cu activitate si pe piata locala, a intrat in faliment la inceputul acestei saptamani, ca urmare a lichidarii unui partener financiar si a incapacitatii de a gasi alte surse de finantare.

Compania a intrat anul trecut si pe piata locala, unde a achizitionat doua terenuri de circa 20 de hectare fiecare in Satu Mare si la iesirea din Bucuresti catre Constanta, pe care intentiona sa realizeze doua proiecte logistice, in urma unor investitii estimate la 100 de milioane de euro.
"Consiliul director si actionarii nu au avut alta optiune decat sa decida intrarea in faliment incepand de astazi. Decizia afecteaza direct cei 74 de angajati si consultanti de la sediul central si indirect cei 137 de angajati din strainatate", au declarat reprezentantii companiei.
Compania are birouri in Europa de Vest, in Franta, Germania sau Italia, dar mai ales in Est, pe piete precum Ucraina, Polonia, Rusia, Bulgaria si Romania. Biroul local era condus de Pavel Nedelcu, potrivit celor mai recente informatii.
"In luna septembrie din 2008, IIG a fost afectata de lichidarea firmei Belgravia Asset Management, un partener financiar important al companiei, cu sediul in Jersey. Alaturi de fondurile proprii si atrase ale IIG, Belgravia a investit in proiectele firmei din Europa Centrala si de Est, prin finantarea dezvoltarilor si achizitia unor proiecte finalizate. (...) Cand IIG s-a intors catre piata financiara pentru a solicita lichiditati, s-a confruntat cu furtuni puternice, pe masura ce criza bancara isi atinsese maximul", explica reprezentantii grupului belgian.
Piata spatiilor industriale pare a fi cel mai putin afectata intre segmentele de real estate, acesta fiind primul esec rasunator cu efecte si pe piata locala. Pe de alta parte, in segmente precum comercial si mai ales rezidential, mai multi dezvoltatori si-au inghetat activitatea, pe fondul problemelor de finantare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO