Companii

Bayer AG, fara bonduri

23.05.2003, 00:00 17

Bayer AG nu planuieste noi emisiuni de bonduri in cursul acestui an, intrucat obiectivele sale financiare vor fi realizate, a anuntat responsabilul financiar al societatii, citat de Reuters.
Intrebat daca Bayer intentioneaza sa emita noi obligatiuni in 2003, directorul financiar Klaus Kuehn a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: „Probabil ca nu. Necesitatile noastre de refinantare pentru 2003 sunt acoperite". Kuehn a mai adaugat ca se asteapta ca agentiile de rating sa stabileasca nivelul de credit al companiei in cursul lunii iunie.
„Am facut multe in 2002 pentru a ne mentine ratingul A. Scaderile de costuri progreseaza mai rapid decat credeam. In general, exista o tendinta de a atribui ratingul in mod conservator dar speram intr-o cotatie stabila", a explicat el.
La sfarsitul lunii ianuarie, Standard & Poor's a reevaluat situatia companiei, considerand ca a trecut de la o evolutie negativa la o evolutie stabila, ca urmare a scaderii potentialelor costuri ale proceselor in care este implicat medicamentul anticolesterol Baycol.
In martie, firma de rating Moody's a mentionat, de asemenea, ingrijorarile in legatura cu procesele Baycol.
Bayer si-a retras medicamentul anticolesterol de pe piata in august 2001 si se confrunta cu circa 8.800 de afaceri judiciare, Baycol fiind considerat responsabil pentru peste o suta de decese.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO