Companii

Banca de celule stem Stem Sure vrea afaceri de peste 2 milioane de euro în acest an

Banca de celule stem Stem Sure vrea afaceri de peste 2 milioane de euro în acest an

Foto Octav Ganea

Autor: Ioana David

08.02.2012, 00:00 254

Banca de celule stem Stem Sure, divizia locală a companiei daneze cu acelaşi nume, şi-a bugetat pentru acest an să depăşească o cifră de afaceri de 2 mil. euro, în creştere cu 33% comparativ cu nivelul din 2011.

"Anul 2011 nu a adus modificări semnificative faţă de 2010. Numărul recoltărilor a fost de circa 1.500 nedepăşind cu mult performanţa din 2010, în condiţiile în care s-a înregistrat o scădere generală a dimensiunilor pieţei. Cifra de afaceri a companiei Stem Sure a fost de circa 1,5 milioane de euro", a spus Bogdan Ivănescu, preşedinte al Stem Sure.

El este de părere că anul trecut piaţa a scăzut cu circa 40%, astfel dacă în 2010 circa 8% din părinţi decideau recoltarea de celule stem la naştere, anul trecut cifra a ajuns la 5%. "Probabil că anul 2012 va revigora piaţa recoltării de celule stem, însă nu suficient astfel încât să ajungem la nivelul anilor ateriori. În 2009 piaţa era estimată la 15 milioane de euro. Nu ne aşteptăm să atingem această cifră în 2012", a mai spus Ivănescu.

Alte bănci de celule stem sunt Cord Blood Center, Banca Centrală de Celule Stem Regina Maria, Biogenis şi altele. Celulele stem sunt celule care îşi păstrează capacitatea de a se diferenţia în organe, iar în prezent se utilizează în principal în terapia unor afecţiuni ale sângelui. Celulele stem se recoltează la naştere, sunt prelucrate şi apoi păstrate în laboratoare speciale, aşa-numitele bănci de celule stem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO