Companii

B. Braun, care construieşte o fabrică de soluţii perfuzabile de 120 mil. euro, ia ajutor de stat de 12 mil. euro. „Proiectul este cea mai mare investiţie greenfield a grupului din România, la Sânandrei, judeţul Timiş“

B. Braun are circa 1.000 de angajaţi în România, cărora li se vor adăuga încă 250 de oameni după finalizarea construcţiei noii fabrici.

B. Braun are circa 1.000 de angajaţi în România, cărora li se vor adăuga încă 250 de oameni după finalizarea construcţiei noii fabrici.

Autor: Georgiana Mihalache

15.03.2021, 07:50 863

Germanii de la B. Braun, care derulează una dintre cele mai mari investiţii din România într-o fabrică de soluţii perfuzabile în comuna Sânandrei de lângă Timişoara, au cerut un ajutor de stat de 12,4 mil. euro pentru construcţia fabricii, ultima fază a proiectului derulat de companie în România.

Investiţia totală este de 35,5 mil. euro, aşa cum arată în lista Ministerului de Finanţe cu cererile aprobate, iar solicitarea B. Braun de ajutor de stat a primit unda verde în august 2020. „Proiectul este cea mai mare investiţie greenfield a grupului din România, la Sânandrei, judeţul Timiş, având două faze - compass step 1 - care a constat în construcţia clădirii administrative şi a laboratorului, fază încheiată. Compass step 2 - care constă în construcţia fabricii care comportă faza de proiectare, de licitaţie şi de construcţie. Construcţia va începe în toamnă, cu ceva decalaj faţă de termenul asumat, decalaj din cauza pan­demiei“, potrivit unui răspuns al reprezentanţilor com­paniei.

Termenul iniţial pentru finalizarea investiţiei totale de 120 mil. euro, care includea ambele faze de construcţie, era în toamna lui 2021, după trei ani de la demararea lucrărilor pe şantierul de lângă Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO