Companii

Două investiţii de peste 100 mil. euro sunt gata în 2021: fabrica de soluţii perfuzabile B. Braun din Timiş şi cea de bioetanol a Clariant din Olt

Două investiţii de peste 100 mil. euro sunt gata în...

Autor: Georgiana Mihalache

19.02.2021, 07:00 1486

Cele două fabrici B. Braun şi Clariant se află pe o listă scurtă de proiecte de investiţii de cel puţin 100 de milioane de euro, care pot accelera dezvoltarea economică a unei zone.

Cele două fabrici de peste 100 mil. euro în România construite de germanii de la B. Braun (soluţii perfuzabile pentru spitale) şi elveţienii de la Clariant (com­bus­tibil bio) urmează să fie inaugurate în 2021, din datele companiilor, care au mizat pe dez­voltarea în România.

Trei ani au dat ca termen de finalizare a construcţiilor ambele companii, iar lucrările pe şantier au pornit în 2018. Primele produse din fabrica B. Braun de lângă Timişoara de soluţii perfuzabile şi din fabrica celor de la Clariat de lângă Craiova de bioetanol urmează să fie produse în a doua jumătate a acestui an.

Germanii de la B Braun, prezenţi în Ro­mânia de 24 de ani, cu activităţi în domeniul sanitar, au ales comuna Sânandrei, aflată la circa 12 kilometri de Timişoara, pentru inves­ti­ţia de 120 de milioane de euro într-o unitate de producţie de soluţii perfuzabile. Circa 250 de noi locuri de muncă vor fi create în urma investiţiei B Braun. Suprafaţa pe care se de­ru­lează investiţia este de 37.000 de metri pătraţi, iar lucrările sunt realizate prin firma de con­strucţii sibiană Con-A. Fabrica se constru­ieşte în parcul industrial Banat Business Park.

„Planul nostru este de a finaliza lucrările de construcţii şi de a începe producţia de soluţii perfuzabile până în luna august a anului 2021“, declara anterior Christian Braun, CEO al B. Braun în regiunea Europa de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO