Companii

AVAS prelungeste oferta la Electrica Muntenia Sud

25.01.2007, 18:47 20

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va prelungi cu 180 de zile, pana la 17 iulie inclusiv, valabilitatea ofertei de vanzare pentru pachetul de 67,5% din capitalul social al Electrica Muntenia Sud, cea mai valoroasa distributie de electricitate aflata in continuare in portofoliul statului, prin Electrica.
Castigatorul licitatiei a fost desemnat grupul italian de utilitati Enel care a platit 820 mil. euro pentru controlul distributiei de electricitate care alimenteaza Capitala. Enel a fost anuntat castigator al procesului de privatizare in iunie anul trecut si, deocamdata, detine pe piata locala pachetele majoritare la companiile de distributie Electrica Dobrogea si Electrica Banat.
"Suntem multumiti de decizia AVAS cu privire la reluarea procesului pentru finalizarea privatizarii Electrica Muntenia Sud", a declarat Matteo Codazzi, country manager al Enel pentru Romania. "Acest demers reprezinta un pas inainte in directia cea buna si ne da incredere in ceea ce priveste posibilitatea de a semna contractul de privatizare curand, pentru a finaliza tranzactia", a mai adaugat el.
Conform legii, aceasta este cea de-a doua si ultima prelungire in cazul Electrica Muntenia Sud.
Transferul de proprietate, programat initial pentru sfarsitul anului trecut, a fost intarziat pe fondul unor anchete privind privatizarile companiilor romanesti din sectorul energetic. In dosarul privatizarilor au fost arestate patru persoane, respectiv Mihai Radu Donciu, consilier al ministrului Comunicatiilor, Mihai Dorinel Mucea, adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si consultantii internationali Stamen Stancev si Vadim Beniatov Don.
Pasii care trebuie realizati pana la finalizarea acestui proces sunt aprobarea de catre guvern a principalelor prevederi ale contractului de privatizare al Electrica Muntenia Sud, semnarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni si realizarea transferului de proprietate asupra actiunilor.

Seres, la audieri
Fostul ministru al Economiei Codrut Seres va fi audiat astazi in dosarul privatizarilor, aceasta fiind prima sa intalnire cu procurorii.
In urma cu doua zile, cele patru persoane arestate in dosarul privatizarilor au fost eliberate, cu interdictie de a parasi Bucurestiul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO