Companii

Avalanşă de vacanţe last minute: preţurile coboară şi cu 20%

Avalanşă de vacanţe last minute: preţurile coboară şi cu 20%

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

18.07.2011, 00:03 3970

"Până la sfârşitul anului acesta, esti­măm un număr de 600 decurse charter, din care 90% au loc în perioada mai - octom­brie.Numă­rul acestor curse este cu apro­ximativ 10% mai mare,com­pa­rativ cu anul trecut", au declarat oficialii companieiae­riene de stat Tarom, care au închiriat câteva avioane agenţiilorde turism pentru curse charter în Antalya, Bodrum, Rhodos,Heraklion, Skiathos, Kos, Santorini, Hurghada, Palma de Mallorca,Tenerife.

Compania de stat a încasat anul trecut 20 de milioane de dolaridin cele 553 de chartere pe care le-a operat. De-a lungul unui an,în func­ţie de disponibilitatea avioanelor, toate ti­purile deaeronave din flota Tarom sunt fo­lo­site pentru curse charter, însăaproximativ 80% din aceste curse sunt operate cu aero­na­ve detipul Boeing 737-800, potrivit oficialilor com­paniei. Compania destat a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 218 mil. euroşi pierderi de 80 mil. euro.

Pentru următoarele zboruri spre staţiu­ni­le turceşti site-urileagenţiilor de turism sunt pli­ne cu oferte "last minute", prin careaces­tea promovează preţuri mai mici chiar şi cu până la 100 deeuro pentru a-şi ocupa locurile con­tractate în avioane şihoteluri. Zece pagini de oferte last minute în Turcia sunt postatepe unul dintre site-urile de turism, infoturism.ro, fiecare paginăoferind detalii despre aproape 30 de pachete de vacanţă în Turcia.Cumpără 7 nopţi cu all-inclusive în staţiunea turcească Side la 449de euro, faţă de 595 de euro, aşa sună o ofertă last minute de pesite-ul info­tu­rism.ro. Asemenea oferte, dar pentru altedes­ti­naţii se găsesc pe aproape toate site-urile agenţiilor deturism.

Mioara Gheorghe,director operaţional al agenţiei de turism HappyTour:Ofertele last minuteapar cu între trei şi şapte zile înainte de plecare. Sunt maiieftine cu până la 10% - 20% în unele cazuri şi se practică însituaţia în care nu s-au ocupat toate locurile.Tour operatorulpoate decide să renunţe total la profitul lui pentru a-şi diminuapierderile, care pot fi uneori foarte mari din nevânzarealocurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO