Companii

Automobilele "made in China" castiga teren pe piata locala

Automobilele "made in China"  castiga teren pe piata locala

In portofoliul Alexandros Motors se afla in prezent un singur model al producatorului chinez - Hover CUV

23.07.2007, 17:53 17

Divizia auto a grupului Alexandrion, Alexandros Motors, importatorul constructorului auto chinez Great Wall pe piata locala, estimeaza vanzari de pana la 350 de unitati in acest an, in conditiile in care in prima jumatate a anului compania a comercializat 150 de SUV-uri Hover.
In portofoliul Alexandros Motors se afla in prezent un singur model al producatorului chinez, si anume modelul de teren Hover CUV echipat cu un motor pe benzina euro 3, precum si limuzina realizata pe platforma acestuia, Hover pi. Pana la sfarsitul anului este programata si lansarea unei versiuni diesel.
In 2006 vanzarile Great Wall pe piata locala au fost de 63 de unitati, modelul Hover CUV fiind lansat in luna iulie a anului trecut.
Planurile de dezvoltare ale Alexandros Motors includ extinderea retelei de dealeri in Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia.
Un alt constructor din China, Geely Automobile, a comercializat pe piata locala 67 de unitati in primul semestru al anului, dintre care 64 de unitati au fost reprezentate de sedanul de segment mic CK. Cele mai ridicate vanzari au fost inregistrate in luna iunie, de 22 de unitati CK, in crestere cu peste 57% fata de luna precedenta.
Din segmentul low cost pe piata romaneasca si-a facut aparitia si constructorul japonez Daihatsu, divizie a Toyota Motor Corporation. Reprezentantul pe piata locala va fi Gold&Platin Autocenter. Vanzarile estimate pentru marca nipona in 2007 sunt de 200 de unitati. Gama automobilelor Daihatsu ce vor fi comercializate pentru inceput este alcatuita din modelul de segment mic Sirion, cabrioletul Copen si mini-SUV-ul Terios.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO