Companii

Automobile Dacia spune ca nu scumpeste Loganul

01.07.2008, 19:37 31

Producatorul Automobile Dacia a anuntat ca nu va ridica pretul modelului Logan in acest an, in urma anuntului actionarului majoritar Renault, care va opera o majorare de 1,5% a preturilor in toate regiunile pentru a compensa cresterea costurilor cu materiile prime.
Arcelor Mittal, cel mai important producator de otel la nivel mondial si furnizor Dacia, a anuntat cresterea cu 60% a pretului metalului pana la finalul lui 2008.
"Nu vom ridica pretul modelului Logan pentru ca avem avantajul unei cresteri a productivitatii care ne permite sa acoperim avansul preturilor materiilor prime. Spre exemplu, pretul de pornire, cel de 6.400 de euro pentru Logan cu motorizarea 1.4 MPI, a ramas acelasi din anul 2006", a declarat Liviu Ion, directorul de comunicare al Dacia. Anul trecut, Dacia a inregistrat o crestere de 25% a cifrei de afaceri, pana la 2,07 mld. euro si un avans al profitului de 17%, la 132,5 mil. euro.
Automobile Dacia anunta astazi lansarea variantei restilizate a modelului Logan, cu elemente preluate de la cel mai nou model din gama, Sandero, pentru integrarea sa in noua linie de design si pentru ridicarea vanzarilor.
Pretul pentru noua varianta a modelului nu a fost comunicat, dar reprezentantii companiei au indicat ca va ramane in aceeasi marja de pret. "Nu poate fi vorba de o crestere a pretului deoarece este o noua varianta a modelului, dar pretul va fi la fel de competitiv", a spus Ion. Restilizarea modelului Logan MCV va fi relizata anul viitor, cand potrivit Dacia, va fi introdus si un nou motor, de 1,6 litri, care dezvolta 133 de cai putere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO