Automobile Dacia spune ca nu scumpeste Loganul

Autor: Alexandru Anghel 01.07.2008
Producatorul Automobile Dacia a anuntat ca nu va ridica pretul modelului Logan in acest an, in urma anuntului actionarului majoritar Renault, care va opera o majorare de 1,5% a preturilor in toate regiunile pentru a compensa cresterea costurilor cu materiile prime.
Arcelor Mittal, cel mai important producator de otel la nivel mondial si furnizor Dacia, a anuntat cresterea cu 60% a pretului metalului pana la finalul lui 2008.
"Nu vom ridica pretul modelului Logan pentru ca avem avantajul unei cresteri a productivitatii care ne permite sa acoperim avansul preturilor materiilor prime. Spre exemplu, pretul de pornire, cel de 6.400 de euro pentru Logan cu motorizarea 1.4 MPI, a ramas acelasi din anul 2006", a declarat Liviu Ion, directorul de comunicare al Dacia. An ul trecut, Dacia a inregistrat o crestere de 25% a cifrei de afaceri, pana la 2,07 mld. euro si un avans al profitului de 17%, la 132,5 mil. euro.
Automobile Dacia anunta astazi lansarea variantei restilizate a modelului Logan, cu elemente preluate de la cel mai nou model din gama, Sandero, pentru integrarea sa in noua linie de design si pentru ridicarea vanzarilor.
Pretul pentru noua varianta a modelului nu a fost comunicat, dar reprezentantii companiei au indicat ca va ramane in aceeasi marja de pret. "Nu poate fi vorba de o crestere a pretului deoarece este o noua varianta a modelului, dar pretul va fi la fel de competitiv", a spus Ion. Restilizarea modelului Logan MCV va fi relizata anul viitor, cand potrivit Dacia, va fi introdus si un nou motor, de 1,6 litri, care dezvolta 133 de cai putere.