Companii

Auchan: weekendul ne aduce cu 30% mai multi clienti

10.11.2008, 16:10 108

Hipermarketul Auchan din cartierul bucurestean Titan, prima unitate deschisa de reteaua franceza in Romania, inregistreaza un flux zilnic de 40.000-45.000 de vizitatori in weekend, cu 30% peste media zilelor din saptamana, potrivit datelor comunicate de companie.

Unitatea are in prezent intre 220.000 si 240.000 de vizitatori pe saptamana, inregistrand in medie 130.000 de bonuri de casa in acest interval. "De la deschiderea magazinului din Titan si pana in prezent, fluxul de clienti a crescut in mod constant. Un hipermarket ajunge la maturitate in general in doi ani", a afirmat Tiberiu Danetiu, directorul de marketing al Auchan Romania. Acesta estimeaza dublarea fluxului de vizitatori in perioada dinaintea Craciunului din acest an, pana la 55.000-60.000 de persoane pe zi.
Reteaua a deschis magazinul din cartierul Titan in luna noiembrie 2006, in urma unor investitii de circa 20 mil. euro. La finele anului 2006, hipermarketul ajunsese la vanzari de
20 mil. euro, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante. 
La jumatatea acestui an, compania imobiliara Avrig 35, proprietarul centrului comercial Iris Shopping Center in care este amplasat magazinul Auchan Titan, a anuntat vanzarea proiectului catre compania de investitii DEGI, in cadrul unei tranzactii de 147 mil. euro. Aceasta este cea mai mare tranzactie din Capitala realizata pe segmentul comercial al pietei de real- estate. In luna mai a acestui an a fost deschisa cea de-a doua cladire din cadrul proiectului Iris Shopping Center. In 2007, retailerul Auchan s-a extins in trei locatii in afara Capitalei, iar in acest an, in decembrie, va deschide al doilea hipermarket al sau din Bucuresti, dupa ce va inaugura o alta unitate la Suceava. Ambele magazine vor fi amplasate in parcuri comerciale. Investitiile companiei in cele doua unitati sunt estimate la 40-50 mil. euro, in total fiind create 800 de locuri de munca.
Anul trecut, magazinele Auchan au avut in total
8 milioane de clienti si au vandut peste 150 de milioane de articole, conform datelor furnizate in 2008 de companie.
Magazinele sunt operate de compania MGV Distri-Hiper, la care grupul francez Auchan are o participatie de 29%, restul actiunilor fiind detinute de parteneri straini si romani. Principalul actionar persoana fizica al operatorului era pana in acest an Regis Mougel, directorul general al retelei Auchan in Romania.
Operatorul Auchan a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 155 mil. euro, fiind al 5-lea mare jucator pe segmentul hipermarketurilor din Romania, dupa valoarea vanzarilor. Cei mai mari competitori ai sai sunt in acest moment Carrefour, Cora si Real Hypermarket.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO