Companii

Astra Vagoane Călători: „Avem asigurată capacitatea în acest an, vom livra tramvaie pentru Bucureşti, Brăila şi alte oraşe“

Astra Vagoane Călători: „Avem asigurată capacitatea...

Autor: Mirabela Tiron

12.04.2024, 00:07 9302

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de Valer Blidar, a finalizat anul trecut cu afaceri de peste 600 de milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de anul anterior.

„Avem asigurată capacitatea de producţie anul acesta. Avem de livrat 28 de tramvaie pentru Bucureşti, 8 tramvaie pentru Brăila, 10 tramvaie pentru Galaţi, mai avem la Oradea, Arad. Nu ducem lipsă de personal,

ne-am păstrat forţa de muncă“, a spus pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general adjunct al fabricii Astra Vagoane Călători. Compania a fost desemnată câştigătoare la licitaţiile de tramvaie din Oradea şi Galaţi la finalul anului trecut.

Anul trecut fabrica a produs 62 de tramvaie, din care 55 pentru Bucureşti, iar restul pentru Arad şi Brăila. Producătorul a fost unicul ofertant la licitaţia de la Brăila pentru şase tramvaie, un contract de 60 mil. lei.

Fabrica de la Arad este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant. Fabrica avea 450 de angajaţi.

Datele publice arată că Astra Vagoane Călători, desprinsă din fosta Întreprindere de Vagoane Arad, care a produs primele garnituri pentru metroul bucureştean, a finalizat cu afaceri de 225 mil. lei în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO