Companii

Asociere surpriză: Fondul de private equity Innova Capital cumpără 51% din afacerea românească EMI şi intră în acţionariat alături de un alt fond, Morphosis Capital

Asociere surpriză: Fondul de private equity Innova...

Autor: Cristina Roşca

04.07.2023, 00:05 393

ZF a scris încă din luna mai că fondul de private equity Morphosis Capital negociază cu polonezii de la Innova Capital pentru a-i atrage în acţionariatul producătorului de sisteme industriale EMI.

Fondul de private equity Innova Capital a preluat 51% din producătorul de sisteme industriale EMI, intrând în acţionariat alături de fonda­to­rul companiei, antre­prenorul Jerome France, şi de un alt fond, Morphosis Capital. Innova a ajuns să deţină un pachet majoritar printr-o achiziţie parţială şi o majorare de capital în valoare de 15 mil. euro. Înainte de această tran­zacţie, compania din judeţul Argeş era deţinută în proporţie de 47,62% de fondator. Morphosis Capital avea 33,5% din acţiuni, iar compania Belemi din Belgia controla 16%. Restul de 3% din titluri erau împărţite. Părţile nu au spus cine şi cât a vândut acum.

ZF a scris încă din luna mai că fondul de private equity Morphosis Capital negociază cu polonezii de la Innova Capital pentru a-i atrage în acţionariatul producătorului de sisteme industriale EMI. Atunci, cele două părţi nu au dorit să comenteze informaţia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO