Asociere surpriză: Fondul de private equity Innova Capital cumpără 51% din afacerea românească EMI şi intră în acţionariat alături de un alt fond, Morphosis Capital

Autor: Cristina Roşca 04.07.2023

ZF a scris încă din luna mai că fondul de private equity Morphosis Capital negociază cu polonezii de la Innova Capital pentru a-i atrage în acţionariatul producătorului de sisteme industriale EMI.

Fondul de private equity Innova Capital a preluat 51% din producătorul de sisteme industriale EMI, intrând în acţionariat alături de fonda­to­rul companiei, antre­prenorul Jerome France, şi de un alt fond, Morphosis Capital. Innova a ajuns să deţină un pachet majoritar printr-o achiziţie parţială şi o majorare de capital în valoare de 15 mil. euro. Înainte de această tran­zacţie, compania din judeţul Argeş era deţinută în proporţie de 47,62% de fondator. Morphosis Capital avea 33,5% din acţiuni, iar compania Belemi din Belgia controla 16%. Restul de 3% din titluri erau împărţite. Părţile nu au spus cine şi cât a vândut acum.

ZF a scris încă din luna mai că fondul de private equity Morphosis Capital negociază cu polonezii de la Innova Capital pentru a-i atrage în acţionariatul producătorului de sisteme industriale EMI. Atunci, cele două părţi nu au dorit să comenteze informaţia.