Companii

Asociaţia Locurilor de Joacă cere guvernului măsuri de sprijin, după nouă luni în care afacerile au stat cu lacătul pe uşă. În total, sunt 5.000 de agenţi economici cu 7.000 de angajaţi, cu afaceri de 247 mil. euro şi un profit de 62 mil. euro

Asociaţia Locurilor de Joacă cere guvernului măsuri de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.01.2021, 13:09 204

Câteva sute de companii care fac parte din Asociaţia Locurilor de Joacă din România au solicitat guvernului, într-o scrisoare deschisă, să găsească măsuri de sprijinire a businessurilor din acest domeniu, care au de suferit din cauza pandemiei.

„Semnatarii prezentei corespondenţe doresc să vă aducă la cunoştinţă faptul că industria recreativă pentru copii, un sector de activitate care cuprinde locurile de joacă interioare, locurile de joacă exterioare, bâlciuri, animatori şi alte activităţi complementare acestora, a fost exclusă în totalitate din măsurile de sprijin pregătite de autorităţi pentru mediul de afaceri pentru a compensa impactul economic al deciziilor impuse în pandemie”, se arată în document.

Reprezentanţii asociaţiei spun că industria din care fac parte a fost închisă total începând cu data de 16 martie 2020 şi nu s-a putut relua activitatea până în prezent.

„Introducerea măsurilor de relaxare pentru repornirea activităţii companiilor din mai multe industrii (HoReCa, piscine, săli de fitness, centre comerciale, saloane îngrijire, etc) şi reluarea cursurilor şcolare au reprezentat premisele reluării activităţii spaţiilor de joacă, însă acestea au rămas în continuare închise, la solicitarea expresă a autorităţilor care au considerat-o ca fiind o zonă de risc în transmiterea virusului. Sperăm însă acum că, printre priorităţile coaliţiei de guvernare pentru perioada 2020-2024, se numără şi sprijinirea industriei din care facem parte.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO