Companii

Ariston vrea afaceri în creştere cu 12%, până la 33,6 mil. euro şi mizează pe produsele cu eficienţă energetică ridicată

Ariston vrea afaceri în creştere cu 12%, până la 33,6...

Autor: Andreea Neferu

27.03.2013, 11:59 263

Ariston Thermo România, filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Grup, cu activităţi preponderent pe segmentul de centrale termice, a încheiat anul 2012 cu afaceri de circa 30 de milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul anterior. Compania mizează pe un nou avans de 12% anul acesta, până la 33,6 milioane de euro.

“Pentru 2013 mizăm pe o continuă creştere a business-ului, datorită concentrării eforturilor în jurul produselor cu eficienţă energetică ridicată - centrale termice în condensare, pompe de căldură, sisteme solare, dar şi atenţiei sporite acordate programului buy-back”, a spus Cătălin Drăguleanu, director de vânzări al Ariston Thermo România.

Compania estimează că anul trecut piaţa locală de centrale termice de apartament a rămas la acelaşi nivel ca şi în 2011, respectiv un volum de 140.000 de unităţi şi o valoare de 75 de milioane de euro. “Estimăm că în 2013 vom asista la o majorare a numărului de familii ce vor renunţa la sistemul centralizat şi vor alege un sistem propriu de încălzire, autorităţile nemaiavând posibilitatea de a acorda suport pentru multă vreme”, a explicat Drăguleanu.

Citiţi mai multe detalii despre afacerile Ariston în România pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO