Companii

Aquila Group a semnat un contract cu producatorul Zewa

13.11.2007, 14:56 286

Aquila Group, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum de pe piata, a incheiat in acest an doua parteneriate noi pentru dezvoltarea activitatilor de transport in UE, cu DHL Euronet, respectiv Logesta.
"Integrarea in UE ne-a adus oportunitati de dezvoltare a activitatii de transport prin noi operatiuni in spatiul comunitar. In luna iunie am inceput o colaborare cu DHL Euronet pentru furnizarea serviciilor de transport pe rute fixe intre tarile UE. Un alt parteneriat recent este cel cu Logesta, unul dintre cei mai mari operatori logistici din Europa", a declarat Ileana Costanda, managerul de marketing al Aquila Group.
Oportunitatile de dezvoltare a transportatorilor si operatorilor logistici activi la nivel local sunt date de mutarea centrului de greutate al logisticii din Europa catre est, odata cu integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana.
Grupul estimeaza afaceri de peste 155 mil. euro in acest an din activitatile din Romania si pe pietele din Europa. Grupul Aquila a realizat anul trecut afaceri de aproximativ 135 mil. euro, in crestere cu 16% fata de anul precedent, atat in Romania, cat si pe cele trei piete externe pe care activeaza, Republica Moldova, Serbia si Bulgaria.
Pe lista parteneriatelor diviziei de distributie FMCG (bunuri de larg consum) a Aquila Group a intrat in acest an si SCA Hygiene Products, companie suedeza ce produce, printre altele, servetelele Zewa si scutecele Libero. Anterior, acesta a fost ultimul furnizor al distribuitorului First Logistic & Distribution, care a decis la jumatatea acestui an inchiderea afacerii.
"Preluarea distributiei produselor SCA Hygiene Products a fost o oportunitate pe care am reusit sa o concretizam dupa cateva luni de negocieri intense", a afirmat Doru Atomei, directorul comercial al Aquila Group.
Extinderea portofoliului de branduri distribuite vine dupa ce anul trecut compania a intrat si pe cateva segmente din piata electronicelor si electrocasnicelor mici prin semnarea unui contract cu Philips. Printre partenerii pe piata locala se numara in prezent Unilever, Wrigley, Ferrero, Tchibo sau Philips. Aquila are in prezent, la nivelul grupului, aproximativ 2.000 de angajati, sediul central fiind localizat in Ploiesti. Actionarii sunt Alin Dociu si Catalin Vasile, prima companie din grup fiind infiintata in anul 1994.
In ultimul an, grupul si-a reorganizat infrastructura logistica pe lantul de distributie a bunurilor de larg consum, scopul fiind eficientizarea depozitelor locale. Aquila a renuntat astfel la mai multe depozite mici si a consolidat o parte din depozitele regionale care asigura aceeasi acoperire in teritoriu. In prezent, Aquila opereaza in 18 depozite, fata de 34 in urma cu cativa ani. Anul trecut, compania a investit circa
8 mil. euro in doua centre de distributie, la Ploiesti si Tureni (judetul Cluj), alte investitii similare fiind prevazute pentru urmatoarea perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO