Companii

Apar nori de furtună deasupra pieţei de M&A din România. În prima parte a acestui an, a scăzut atât volumul, cât mai ales valoarea tranzacţiilor

Apar nori de furtună deasupra pieţei de M&A din...

Autor: Cristina Roşca

14.09.2023, 00:07 1460

Piaţa de M&A din România începe să simtă gustul incertitudinii după ce în 2022 a făcut notă discordantă. Anul trecut a fost unul bun pentru tranzacţiile locale, în special pentru cele din energie şi IT, dar nu numai. Astfel, piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a mers în 2022 contra curentului, fiind pe plus într-o vreme în care Europa şi întreaga lume anunţau scăderi majore. În 2023 însă, situaţia locală pare că se aliniază la cea mondială.

În regiunea ce cuprinde şi România, în volum, piaţa de M&A a scăzut cu 25%, un ritm de două ori mai alert decât cel de la nivelul Europei în ansamblul său. În valoare, piaţa din Europa Centrală şi de Est a postat un declin chiar mai puternic, de 40%.

„După valul de activitate tranzacţională post-pandemică şi după declanşarea conflictului din Ucraina, (...) rata crescută a dobânzilor şi situaţia economică nefavorabilă la nivel continental şi global s-au resimţit, în cele din urmă, în volumul şi, mai ales, în valoarea tranzacţiilor înregistrate în prima parte a acestui an“, spune Horea Popescu, CMS România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO