Companii

Apa Staretului prelungeste pentru a doua oara oferta de vanzare de actiuni

28.06.2005, 19:16 56

Termenul de subscriere in cadrul ofertei publice initiale lansata de societatea Apa Staretului a fost prelungit pentru a doua oara, procesul de vanzare a 30% din capitalul social al companiei urmand a se incheia pe 15 iulie.

"Motivele sunt aceleasi care au provocat si prima extindere a ofertei. Pana acum au subscris numai marii investitori, care vor sa achizitioneze tot pachetul de actiuni pus in vanzare, iar pe noi ne intereseaza o cat mai mare dispersie", a declarat Adrian Simionescu, directorul general al Finans Securities, societatea de brokeraj care intermediaza oferta.

Pentru a finanta lansarea unei marci de ape minerale premium, grupul de investitori britanici a scos la vanzare 653.000 de actiuni, incercand sa atraga in acest fel fonduri de aproximativ 500.000 de euro. "Oferta fiind foarte mica, aproape orice investitor important isi permite si vrea sa achizitioneze tot pachetul", a precizat Simionescu. In aceste conditii, intermediarul a demarat discutii cu cei cinci mari investitori care au subscris pana acum, dintre care trei sunt din Romania iar doi sunt investitori externi, incercand sa-i convinga sa accepte preluarea unor pachete mai mici.

Conform previziunilor financiare, in 2005 societatea Apa Staretului va realiza un profit de aproximativ 1,5 miliarde de lei (40.000 euro), urmand ca in 2006 si 2007 profitul sa depaseasca 16 miliarde de lei (443.000 euro) pe an la o cifra de afaceri de 57 miliarde lei (1,6 milioane euro) pe an. "Previziunile nu se bazeaza pe un scenariu optimist, chiar si asa fiind foarte atragatoare", a spus Lucian Fulea, director Finans Securities. Planul de dezvoltare a societatii, care a fost infiintata in 2003, dar nu a avut inca activitate comerciala, prevede crearea unui lant de magazine sub denumirea "Camara Staretului". Fiind o marca de apa minerala premium, producatorii se vor orienta spre pietele din Marea Britanie si Canada, dar si spre alte tari ortodoxe ca Grecia sau Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO