Companii

Antreprenori locali. Rareş Florea, Domeniile Avereşti: La jumătatea lunii decembrie o să fim în unele dintre cele mai mari trei reţele de retail din SUA, o piaţă de 330 de milioane de consumatori

Vinurile cramei Domeniile Avereşti din Huşi sunt prezente pe rafturile reţelei americane Cotsco.

Vinurile cramei Domeniile Avereşti din Huşi sunt prezente pe rafturile reţelei americane Cotsco.

Autor: Cristina Roşca, Cristina Bellu

08.11.2023, 00:05 176

♦ Compania şi-a listat deja vinurile în magazinele Cotsco ♦ Urmează Aldi şi Target.

Producătorul de vinuri Domeniile Avereşti, deţinut de antreprenorul Constantin Duluţe, îşi listează în acest an vinurile în trei dintre principalele reţele de comerţ alimentar din SUA. Este vorba de Cotsco, un comerciant cu magazine mari, de tip depozite, ce are câteva sute de unităţi, de Aldi şi Target. Acesta din urmă are circa 2.000 de magazine, iar discounterul german Aldi are peste 2.300 de unităţi în această piaţă.

„Undeva pe la jumătatea lunii decembrie o să fim prezenţi în unele dintre cele mai mari trei reţele de comerţ alimentar din SUA, o piaţă de 330 milioane de consumatori. În Cotsco produsele deja sunt la raft, urmează Aldi şi Target“, spune Rareş Florea, country manager, Domeniile Avereşti.

Compania exportă în circa 15 ţări soiuri româneşti de vin, precum busuioacă sau zghihară, e vorba de state precum SUA, Canada, Spania, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Bulgaria, Irlanda, China, Austria, Italia, Japonia sau Franta.

Totuşi, exportul reprezintă doar circa 5% din business astăzi, ţinta fiind de 10% până cel târziu anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO