Companii

Antreprenori locali. Proprietarul fabricii de ambalaje de hârtie Evopack din Piatra-Neamţ: „Avem scădere cu 10% în S1, dar piaţa a scăzut mai mult. În loc să amortizăm investiţia în cinci ani cum am previzionat, probabil vom ajunge la 10 ani“

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack

Autor: Mirabela Tiron

25.07.2023, 17:15 3137

Anul trecut fabrica a finalizat o investiţie de 3,4 mil. euro în producţia de linguri şi furculiţe biodegradabile şi în hale.

Evopack, companie care produce ambalaje din carton şi hârtie într-o fabrică din Piatra-Neamţ, care livrează pentru McDonald’s, KFC, Spartan şi Meso­potamia, a avut afa­ceri mai mici cu 10% în prima jumătate a acestui an, cererea pentru ambalaje fiind în scădere, potrivit oficialilor.

„Am scăzut mai puţin faţă de nivelul pie­ţei, care s-a contractat cu 20%, potrivit datelor pe care le avem. Cererea din partea clienţilor din HoReCa este în scădere pe ambalaje. Tacâmurile bio au contribuit cu 30% în cifra de afaceri faţă de 70% anul trecut. Cutiile de mâncare reprezintă 20-30% din afacerile noas­tre, restul pahare, sacoşe“, a spus pentru ZF Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO