Antreprenori locali. Proprietarul fabricii de ambalaje de hârtie Evopack din Piatra-Neamţ: „Avem scădere cu 10% în S1, dar piaţa a scăzut mai mult. În loc să amortizăm investiţia în cinci ani cum am previzionat, probabil vom ajunge la 10 ani“

Autor: Mirabela Tiron 26.07.2023

Anul trecut fabrica a finalizat o investiţie de 3,4 mil. euro în producţia de linguri şi furculiţe biodegradabile şi în hale.

Evopack, companie care produce ambalaje din carton şi hârtie într-o fabrică din Piatra-Neamţ, care livrează pentru McDonald’s, KFC, Spartan şi Meso­potamia, a avut afa­ceri mai mici cu 10% în prima jumătate a acestui an, cererea pentru ambalaje fiind în scădere, potrivit oficialilor.

„Am scăzut mai puţin faţă de nivelul pie­ţei, care s-a contractat cu 20%, potrivit datelor pe care le avem. Cererea din partea clienţilor din HoReCa este în scădere pe ambalaje. Tacâmurile bio au contribuit cu 30% în cifra de afaceri faţă de 70% anul trecut. Cutiile de mâncare reprezintă 20-30% din afacerile noas­tre, restul pahare, sacoşe“, a spus pentru ZF Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack.