Companii

Antreprenori locali. Producătorul de mezeluri Killer din Suceava a investit 780.000 de euro în panouri solare pentru creşterea eficienţei energetice. „În industria alimentară trebuie să faci investiţii continuu altfel rămâi în urmă“.

Antreprenori locali. Producătorul de mezeluri Killer din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.10.2023, 16:45 6166

Killer, producător de carne din Suceava care deţine atât producţie, cât şi reţea de magazine, a investit circa 780.000 de euro în panouri solare, care îi asigură o treime din consumul de ener­gie al fabricii. „Cea mai mare investiţie pe am făcut-o recent a fost în reducerea costurilor cu ener­gia. Am pus 2.000 de panouri solare, cu o capacitate de 900 kW, investiţia ridicându-se la 780.000 de euro din fonduri proprii. În industria alimentară trebuie să faci investiţii continuu altfel rămâi în urmă“, a spus Alexandru Şcheul, proprietarul companiei.

Compania deţine un abator, o fabrică şi peste 20 de magazine proprii, care acoperă judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani. În total, compania are 250 de angajaţi, iar anul acesta a mai angajat cinci oameni.

În 2022, Killer SRL a avut o cifră de afaceri de 102,7 milioane de lei, în creştere cu aproape 10% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.  Profitul net al companiei s-a situat la peste 8,1 milioane de lei, mai mic faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO