Companii

Antreprenori locali. Mihai Moloiu, fabrica de fulgi PET Professional Recycle din Târgu-Mureş: „Investim 20 mil. euro în triplarea capacităţii anul acesta, aducem două linii noi de producţie“.

Antreprenori locali. Mihai Moloiu, fabrica de fulgi PET...

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2024, 00:07 80

Fabrica de fulgi PET din Târgu-Mureş a fost deschisă pe piaţa locală în 2010 şi a ajuns la afaceri de 93 mil. lei (18,9 mil. euro) în 2022 şi la 20 mil. euro anul trecut  Unitatea exporta toată producţia până anul trecut, când a fost deschisă fabrica de procesare a fulgilor PET de EcoHelp în asociere cu ALPLA şi elveţienii de la United Polymer Trading.

Fabrica de fulgi PET Professio­nal Recycle din Târgu-Mureş, cu acţionari români, printre care şi Mihai Moloiu, care a construit anul trecut o unitate de procesare a fulgilor PET cu ALPLA şi elveţienii de la Uniter Polymer Trading, îşi va tripla capacitatea de producţie anul acesta, în urma unei investiţii de 20 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.

„Triplăm capacitatea fabricii de reci­clare de la 30.000 de tone anual la 90.000 de tone, în urma unei investi­ţii de 20 mil. euro, pe care am de­marat-o la începu­tul acestui an. Vom adăuga practic încă două linii de producţie. Până anul tre­cut, când am deschis a doua fabrică (cu ALPLA - n.red.) trimi­team 100% din producţie la ex­port pentru că acolo aveam cerere. Anul trecut însă am folosit fulgii PET şi ca materie primă la a doua fa­brică“, a spus pentru ZF Mihai Moloiu, acţio­nar la Professional Recycle şi directo­rul general al PET Recycling Team, fabrica deschisă anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO