Companii

Antreprenori locali. Laura Mailat, managerul spitalului Nova Vita din Târgu-Mureş: „Deschidem secţia de chirurgie pediatrică, am atras un medic şi suntem în discuţii şi cu un al doilea care lucrează acum în Austria“.  Nova Vita a finalizat anul trecut cu afaceri de 7,7 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior 

Spitalul Nova Vita este în primii zece jucători şi după rezultatele financiare, fiind un jucător de talie medie pe piaţa privată de sănătate. Cei mai mari jucători sunt Regina Maria, MedLife, Medicover, Sanador şi Gral.

Spitalul Nova Vita este în primii zece jucători şi după rezultatele financiare, fiind un jucător de talie medie pe piaţa privată de sănătate. Cei mai mari jucători sunt Regina Maria, MedLife, Medicover, Sanador şi Gral.

Autor: Mirabela Tiron

11.01.2023, 20:40 370

♦ Spitalul are 170 de paturi şi a fost deschis în urma unei investiţii totale de 20 de mil. euro.

Spitalul Nova Vita din Târgu-Mureş, unul din cele mai mari spitale private din ţară, cu 170 de pa­turi, un business fon­dat de antre­pre­norul Virgil Mailat, a finalizat anul tre­cut cu afa­ceri de 7,7 mil. euro, mai mari cu 15% faţă de anul anterior iar pentru acest an estimează tot creştere, în condiţiile în ca­re va da drumul şi la intervenţiile pe chirur­gie pe­diatrică, după ce a atras un medic pe această specialitate şi negociază cu un al doilea medic. 

„Am finalizat anul trecut cu afaceri de 7,7 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior. În cadrul spita­lului s-au făcut peste 2.000 de intervenţii pe chirur­gie generală, ortopedie, neurochirur­gie, cardio­­lo­gie intervenţională. Din totalul veniturilor doar 45% sunt bani de la Casă, în rest sunt bani privaţi sau bani care vin din asigurările private“, a spus pentru ZF Laura Mailat, managerul spitalului Nova Vita din Târgu-Mureş. Spitalul Nova Vita este deţinut de Virgil Mailat (fost acţionar al producătorului Bere Mureş - companie achiziţionată de Heineken în 2008 pentru 150 de milioane de euro), de Laura şi Delia Mailat, fiicele antreprenorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO