Antreprenori locali. Laura Mailat, managerul spitalului Nova Vita din Târgu-Mureş: „Deschidem secţia de chirurgie pediatrică, am atras un medic şi suntem în discuţii şi cu un al doilea care lucrează acum în Austria“.  Nova Vita a finalizat anul trecut cu afaceri de 7,7 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior 

Autor: Mirabela Tiron 11.01.2023

♦ Spitalul are 170 de paturi şi a fost deschis în urma unei investiţii totale de 20 de mil. euro.

Spitalul Nova Vita din Târgu-Mureş, unul din cele mai mari spitale private din ţară, cu 170 de pa­turi, un business fon­dat de antre­pre­norul Virgil Mailat, a finalizat anul tre­cut cu afa­ceri de 7,7 mil. euro, mai mari cu 15% faţă de anul anterior iar pentru acest an estimează tot creştere, în condiţiile în ca­re va da drumul şi la intervenţiile pe chirur­gie pe­diatrică, după ce a atras un medic pe această specialitate şi negociază cu un al doilea medic. 

„Am finalizat anul trecut cu afaceri de 7,7 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior. În cadrul spita­lului s-au făcut peste 2.000 de intervenţii pe chirur­gie generală, ortopedie, neurochirur­gie, cardio­­lo­gie intervenţională. Din totalul veniturilor doar 45% sunt bani de la Casă, în rest sunt bani privaţi sau bani care vin din asigurările private“, a spus pentru ZF Laura Mailat, managerul spitalului Nova Vita din Târgu-Mureş. Spitalul Nova Vita este deţinut de Virgil Mailat (fost acţionar al producătorului Bere Mureş - companie achiziţionată de Heineken în 2008 pentru 150 de milioane de euro), de Laura şi Delia Mailat, fiicele antreprenorului.