Companii

Antreprenori locali. Florea Grup din Alba: „Prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny s-au inaugurat multe şantiere noi însă plăţile s-au făcut cu întârziere, unele dintre acestea fiind în continuare restante“

Pentru 2022, Florea Grup a raportat o cifră de afaceri de 213,3 mil. lei, în creştere cu 29% faţă de anul anterior, un profit net de 31,7 mil. lei şi un număr mediu de 556 de angajaţi.

Pentru 2022, Florea Grup a raportat o cifră de afaceri de 213,3 mil. lei, în creştere cu 29% faţă de anul anterior, un profit net de 31,7 mil. lei şi un număr mediu de 556 de angajaţi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.02.2024, 15:00 118

♦ „La începutul anului 2023 ne-am confruntat cu majorarea TVA-ului pentru industria turistică, o inflaţie de două cifre şi instabilitate legislativă. Iar în toamnă s-au ridicat facilităţile fiscale pentru construcţii, o măsură venită tocmai când companiile de construcţii, inclusiv a noastră, trec prin cea mai dificilă perioadă din an: sezonul rece, când volumul încasărilor scade, iar nivelul cheltuielilor cu utilităţile creşte. În acest context, este destul de dificil să putem face previziuni foarte optimiste“, spun reprezentanţii Florea Grup.

Florea Grup, un business care derulează activităţi de construcţii, de turism, energie şi transport, şi-a majorat afacerile cu peste 20% în 2023, o mare con­tribuţie la creşterea veniturilor având con­strucţiile.

„Pentru Florea Grup, anul 2023 s-a încheiat cu o creştere de peste 20% a rezultatelor operaţionale. Este important de menţionat că această creştere se datorează tuturor liniilor noastre de business, principala fiind însă domeniul construcţiilor şi al materialelor de construcţii. Anul 2023 a fost primul an în care am avut toate cele patru fabrici Petra Pavaje funcţionale, aşadar am putut face faţă cererii din piaţă la nivel naţional“, spun reprezentanţii companiei.

Dată fiind sezonalitatea afacerilor, nu­mă­rul angajaţilor Florea Grup a fluctuat pe parcursul anului trecut, media fiind însă de peste 700. Numărul lor a crescut com­parativ cu anul prece­dent, datorită inves­tiţiilor noi şi proiectelor de in­frastruc­tură în care com­pania a fost implicată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO