Companii

Antreprenori locali. Bilka, cel mai mare producător de acoperişuri din România, şi-a majorat afacerile cu 3%, până la 1,15 miliarde lei în 2022

Antreprenori locali. Bilka, cel mai mare producător de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2023, 10:30 243

♦ Producătorul din Braşov se menţine în clubul miliardarilor în lei, în care şi-a făcut intrarea anul trecut ♦ Marja de câştig a companiei a scăzut probabil din cauza creşterii costului cu energia ♦ În vara anului 2022, antreprenorul Horaţiu Ţepeş spunea că se află în ultimele etape pentru a da în funcţiune fabrica nouă de panouri termoizolante şi profiluri industriale, în care a investit 10 mil. euro.

Producătorul de acoperişuri Bilka din Braşov, deţinut de antre­prenorul Horaţiu Ţepeş, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei, după o creştere de 3% comparativ cu anul precedent, arată cele mai recente date publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul, pe de altă parte, a scăzut considerabil, ajungând la 163,4 mili­oane de lei, un declin de 33% faţă de anul 2021. Singura constantă a fost în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, care s-a menţinut în jurul a 550. Con­form unor date anterioare, circa 100 dintre angajaţii Bilka sunt origi­nari din ţări asiatice. Horaţiu Ţepeş nu a răspuns solicitării ZF referitoare la evoluţia businessului în 2022 şi planurile pentru anul acesta.

Bilka se menţine astfel în clubul mi­li­ardarilor în lei, în care şi-a făcut in­tra­rea anul trecut, când businessul a atins pragul de 1,1 miliarde de lei. Pro­fitul fusese însă mai generos, urcând la 245 de milioane de lei, bani pe care Horaţiu Ţepeş plănuise deja să-i direc­ţioneze către noi investiţii, ceea ce ar justifica şi scăderea de anul trecut. Da­că marja de câştig în anul 2021 fusese de 22%, anul trecut aceasta a fost de 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO