Companii

Antreprenori locali. Antreprenorul Ion Neculcea a dezvoltat în jurul firmei Romchim Protect un portofoliu de 250 de produse, dintre care nouă sunt unice în lume. Peste 30% din vânzări merg la export. „Realizăm produse pentru patru industrii: agricultură, construcţii, aviaţie şi farma.“

Autor: Florentina Niţu

19.08.2023, 00:06 931

Romchim Protect a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, iar între 30% şi 40% din cifra de afaceri provine din export, către destinaţii precum Republica Moldova, Cehia, Slovenia, Serbia şi recent Austria.

A terminat silvicultura, dar pasiunea pentru chimie l-a făcut unul dintre cei mai mari cercetători şi antre­pre­nori din România.

„Eu fac doar cercetare şi îmi doresc să o fac bine. Iubesc plan­tele şi în felul a­cesta am reuşit să combin cu­noştinţele din silvicultură şi chimie“, povesteşte Ion Neculcea, cel care în ulti­mile trei decenii a obţi­nut 9 brevete de in­ven­ţie. Şi astăzi el este cel se ocupă de cercetare în cadrul Romchim Protect, business pe care l-a fondat în urmă cu 25 de ani, dar a cărui activitatea ştiinţifică a început mai devreme.

În 1997, Neculcea a pus pe piaţă un pro­dus ignifug – rezistent la foc – sub de­numirea IGNILEM O. C. 96, care a fost recunoscut pe plan intern şi internaţional şi a obţinut medalii de argint la Salonul de Inovaţii, Cercetare şi Noi Tehnologii EUREKA de la Bruxelles. Acelaşi produs, în 1999, a fost omologat de către Inspec­toratul General al Corpului Pompierilor Militar, fiind singurul produs din România ce putea fi folosit atât în interiorul, cât şi în exteriorul construcţiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO