Companii

Antalis da 500.000 € pe an pe depozite situate aproape de autostrada Bucuresti-Pitesti

Antalis da 500.000 € pe an pe depozite situate aproape de autostrada Bucuresti-Pitesti

Britanicul Robert Neale conduce compania Portland Trust, dezvoltatorul proiectelor Bucharest West, Opera Center, BBP si Floreasca BP

20.01.2010, 00:00 355

Compania cu actionariat francez Antalis, specializata indistributia de hartie tipografica si pentru birouri, a inchiriatspatii de depozitare si birouri cu o suprafata de 10.000 de metripatrati in proiectul Bucharest West aflat la kilometrul 14 alautostrazii Bucuresti-Pitesti, aceasta fiind cea mai maretranzactie pe piata spatiilor logistice, potrivit firmei deconsultanta imobiliara Colliers International, agentultranzactiei.

Antalis va plati anual o chirie de circa 500.000 de euro inproiectul detinut de companiile Portland Trust si AREA, tinand contde o chirie de circa 4 euro/mp lunar pentru spatiile dedepozitare.

"Antalis isi desfasura activitatea in doua spatii mai mici,aflate in proiectele Bucharest West si Equest Logistic Park, iardin luna februarie toata activitatea va fi mutata in noul spatiu.Mai sunt o serie de companii care au activitatea impartita in maimulte proiecte si ar putea sa se consolideze in urmatoareaperioada", a declarat Viorel Opait, managerul departamentuluiindustrial in cadrul Colliers.

Piata spatiilor logistice a fost la randul ei afectata desituatia economica, astfel ca gradul de neocupare a spatiilor acrescut spre 12%, iar dezvoltatorii au pus in asteptare noileproiecte. "Un singur proiect se mai afla acum in constructie -Millennium Logistic Park din Popesti-Leordeni - care va avea 12.000de metri patrati intr-o prima faza. La 1 ianuarie gradul deneocupare a spatiilor din zona Capitalei era de 11,99%, la un stocde 895.000 mp", a precizat Opait.

Aproximativ 15.000 mp mai sunt disponibili si in proiectulBucharest West, a carui suprafata se ridica la 104.000 mp, unuldintre cele mai mari de pe piata. Dezvoltatorul proiectului,compania Portland Trust, a mai realizat in Bucuresti trei proiectede birouri - Opera Center, Bucharest Business Park si FloreascaBusiness Park - primele doua fiind vandute catre CA Immo.

Antalis a finalizat anul trecut procesul de achizitie acompaniei Map Merchant, cele doua companii inregistrand in 2008 ocifra de afaceri de peste 35 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO