Companii

Anomalia din sănătate: Tarifele pentru consultaţii în privat sunt şi de zece ori mai mari faţă de nivelul evaluat şi decontat de Casa de Sănătate

Un pacient care ajunge într-o clinică privată plăteşte între 260 şi 300 de lei pentru o consultaţie la oftalmologie, ORL sau neurologie, aproape dublu faţă de nivelul din 2017.

Anomalia din sistemul de sănătate o reprezintă faptul că tarifele consultaţiilor din clinicile private sunt şi de zece ori mai mari faţă de nivelul evaluat şi decontat de Casa de Sănătate.

O consultaţie simplă, oferită în regim ambulatoriu, şi care implică proceduri diagnostice simple, era evaluată la şi implicit decontată cu circa 29 de lei  de Casa de Sănă­tate în trimestrul doi din acest an, potrivit calculelor ZF (s-a luat în calcul valoarea definitivă a punctului „per ser­viciu“ pe asistenţă medicală ambulatorie de 2,9 lei pe T2 şi numărul de puncte alocat, respectiv 10 per consul­taţie). Casa de Sănătate este instituţia care se ocupă de acope­rirea nevoilor populaţiei pentru serviciile de sănătate.

„Este nevoie de o reformă în sănătate, inclusiv o refor­mă morală. Privaţii investesc şi urmăresc profitul, nu le con­vine să fie în contract cu Casa pentru că tariful decontat este mic. Niciodată nu am avut o decontare la adevărata va­loare pentru că fondurile sunt împărţite prost, nu pe cri­terii de eficienţă. Pacientul este cel afectat“, a spus Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de sănătate.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.