Companii

Românii cheltuie 28 mil. lei anual pe medicamente împotriva alergiilor. În cinci ani, din 2015 până în 2020, vânzările la produsele împotriva alergiilor au crescut cu 37%

Poluarea, dar şi schimbarea comportamentelor alimentare sunt printre cauzele care duc la alergii în rândul pacienţilor.

Poluarea, dar şi schimbarea comportamentelor alimentare sunt printre cauzele care duc la alergii în rândul pacienţilor.

Autor: Georgiana Mihalache

08.09.2021, 18:00 120

Alergiile alimentare, mai ales în rândul copiilor, sunt pe un trend de creştere accelerată, spun specialiştii.

Vânzările la medicamentele împotriva alergiilor au crescut cu 37% în ultimii cinci ani, de la 21 mil. lei în 2015, la aproape 29 mil. lei în 2020, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Datele se referă la produsele folosite să trateze alergiile şi rinitele, de la antihistaminice, la remedii pentru copii, la soluţiile pentru ochi.

„Cauzele cre­şterii in­ci­denţei alergiilor sunt nenu­mă­rate, de la ni­velul mare de po­luare, la schim­barea obi­ce­iurilor ali­men­tare, la con­sumul de an­ti­­biotice. Profilul pacientului e modificat faţă de acum 20 de ani. În prezent sunt frecvente cazu­rile de alergii cutanate, der­matite la adulţi şi copii, la alergii alimentare este o explozie, mulţi dintre pacienţi sunt copii“, a spus medicul Adriana Nicolae, alergolog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO