Companii

ANALIZĂ ZF. România este al şaselea cel mai mare angajator din Europa pentru producţia de biciclete şi părţi componente. Peste 2.700 de oameni lucrează în domeniu

Industria de biciclete angajează direct la nivel european circa 60.000 de oameni care realizează produse finite sau părţi componente Cele mai dezvoltate industrii de profil după numărul de salariaţi sunt în Germania, Italia şi Portugalia.

Peste 2.700 de salariaţi lucrează în România în producţia de biciclete şi părţi componente, piaţa locală fiind al şa­selea cel mai mare anga­jator de la nivel euro­pean, conform ra­por­tului Euro­pean Mo­bi­li­ty Atlas 2021. În regiune, Româ­nia este a doua cea mai im­portantă pia­ţă, depăşită doar de Polonia, conform aceleiaşi surse.

„Spre deosebire de alte industrii, pro­ducţia de biciclete continuă să creas­că. Vânzările sunt susţinute în special de biciclete electrice“, conform ace­leiaşi surse.

Dintre cele 27 de ţări din UE, în 23 exis­tă producţie de biciclete (clasice sau elec­trice) şi părţi componente pentru astfel de vehicule. Este vorba de aproxi­mativ 900 de firme mici şi mijlo­cii care angajează direct sau indirect 120.000 de oameni. Circa 60.000 sunt joburi directe. Cele mai dezvoltate in­dustrii de profil după numărul de salariaţi sunt în Germania, Italia şi Portugalia

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.