Companii

Analiză ZF. Piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor a crescut cu 40% în cinci ani, la 11,7 mld. lei. În ultimul deceniu vânzările companiilor din sector s-au dublat

Analiză ZF. Piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor a...

Autor: Cristina Roşca

03.10.2023, 00:06 106

Piaţa este în fierbere în condiţiile în care guvernul a propus o reaşezare a acestui sector, printre prevederi fiind şi aceea că nicio companie nu va mai putea activa în domeniul jocurilor de noroc dacă nu are sediul fiscal în România.

Românii au lăsat anul trecut 11,7 mld. lei (2,4 mld. euro) în ca­zinouri, în sălile de jocuri de noroc şi online – bani cheltu­iţi pe pariuri -, suma fiind una record, cu circa 15% mai mare decât în anul anterior. Această industrie a crescut puternic în România în ultimii ani (până în 2019 inclusiv, şi apoi, din nou, începând cu 2021) pe fondul dezvoltării accelerate în offline, dar şi în online a companiilor active în domeniu.

A contat şi apetitul tot mai mare al consumatorilor pentru astfel de ac­tivităţi care promit câştiguri mari rea­lizate în mod facil. În realitate însă, lucrurile nu stau aşa. Totuşi, mirajul unor bani câştigaţi facil au rotunjit veniturile operatorilor de profil cu 40% în cinci ani. Mai mult, post-2009, piaţa s-a mai mult decât dublat. Ana­liza ia în calcul companiile care şi-au declarat CAEN-ul 9200 - Activităţi de jocuri de noroc şi pariuri şi care şi-au depus rezultatele financiare pe anii menţionaţi. În cazul anului 2022, e vorba de firme care şi-au depus bilanţul până la 1 iulie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO