Companii

ANALIZĂ ZF. Harta depozitelor care alimentează cele peste 4.000 de magazine moderne: retailerii şi-au concentrat atenţia pe Bucureşti-Ilfov şi Transilvania, dar încep să investească şi în Moldova şi Banat

ANALIZĂ ZF. Harta depozitelor care alimentează cele...

Autor: Cristina Roşca

24.08.2023, 18:00 173

Kaufland construieşte primul său depozit din Moldova la Iaşi, iar Carrefour ridică un centru logistic la Bacău În Banat, unde până acum au mers doar Lidl şi Profi, va ajunge în următorii ani şi Penny.

Retailerii din comerţul modern local au acoperit întreaga ţară cu magazine, însă când vine vorba de logistică, este evidentă preferinţa lor pentru zona Bucureşti-Ilfov în primul rând şi pentru Transilvania în mod secundar. Totuşi, marile lanţuri încep în ultima vreme să se uite către şi să investească şi în Moldova şi Banat, pentru a scurta timpul şi costul necesare livrărilor în magazinele din aceste regiuni ale ţării.

„Pe viitor, ca parte din noul ciclu strategic şi de dezvoltare pe care l-am pornit încă din 2020, ne-am propus să mai deschidem două depozite până în 2029. Unul va fi situat în Bucureşti, iar celălalt în zona Banatului. Totodată, vom demara procesul de extindere a depozitului din Bacău cu încă 7.500 mp, dedicaţi dry food/ produselor uscate“, spun oficialii discounterului Penny. Retailerul are deja patru depozite în România, acestea fiind amplasate în Ştefăneştii de Jos (Ilfov), Turda (Cluj), Bacău (Bacău), Filiaşi (Dolj).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO