Companii

Analiză ZF. Coworkingul, pe cale să domine piaţa birourilor. Consultant: „Vor fi asemenea spaţii în tot oraşul, astfel încât o persoană din Militari care nu poate să lucreze de acasă să intre într-un coworking şi să-şi facă treaba fără să meargă până în Pipera“

Analiză ZF. Coworkingul, pe cale să domine piaţa...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.06.2023, 11:07 902

„Cel mai important beneficiu pe care mi-l aduce mie lucratul dintr-un spaţiu de coworking este comunitatea. (...) Chiar şi când călătoresc pentru perioade mai lungi îmi place să merg să lucrez din spaţii de coworking“, spune Oana Groza, consultant PR, care lucrează astfel de doi ani Zitec, de pildă, furnizor de servicii de IT şi marketing digital, cu sediul central în Bucureşti, spunea la începutul acestui an că nu toţi cei aproape 340 de angajaţi locuiesc în Capitală, astfel că firma mai deţine un sediu în Braşov şi închiriază câteva spaţii de coworking, această formă de flexibilitate fiind văzută ca un beneficiu extrasalarial.

Munca de acasă, un trend năs­cut odată cu pande­mia, a mai creat o schim­bare în lumea dezvolta­to­rilor de birouri, care sunt acum în faţa unei noi pro­vocări: cea de a răspunde solicitărilor venite din par­tea firmelor care caută să închirieze spaţii de coworking cât mai aproape de casele angajaţilor. Astfel, corporatiştii nu rămân „captivi“ doar în munca de acasă, dar nici nu sunt nevoiţi să străbată oraşul de la un capăt la altul pentru a ajunge la serviciu.

„Cred că în viitor, în ur­măto­rii cinci ani, companii­le fie vor avea mai multe se­dii, fie vor folosi spaţiile de coworking, unde pot fi mai multe firme în acelaşi timp. A­ceste spa­ţii vor fi răspân­dite în întregul oraş, astfel încât, de exemplu, o persoană din Militari care nu poa­te să lucreze de acasă din dife­rite consi­derente să intre într-un spaţiu de coworking şi să-şi facă treaba fără a fi nevo­ită să mear­gă până în Pipera, dacă acolo este biroul“, spunea recent Andrei Iancu­lescu, head of project management în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, la emisiu­nea online ZF Meeting Office. Astăzi, cei care aleg să meargă la spaţii­le de coworking sunt mai degra­bă freelan­ce­rii, cei care nu sunt „legaţi“ de o compa­nie anume printr-un contract, ci au liber­ta­tea de a-şi construi propriul program de lucru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO