Companii

Ana-Maria Pâslaru, general manager Unilever South Central Europe: Unilever a investit peste 120 mil. euro în România în ultimii 30 de ani, de când primele noastre produse au intrat pe piaţă

Ana-Maria Pâslaru, general manager Unilever South...

Autor: Cristina Roşca

30.12.2021, 00:10 378

♦ Grupul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de bunuri de larg consum din lume, a anunţat recent că extinde fabrica de bunuri alimentare pe care o deţine la Ploieşti, urmând a dezvolta portofoliul de produse ♦ În total, Unilever South Central Europe, ce administrează businessul din România, dar şi din ţări învecinate precum Bulgaria, Serbia, Moldova şi Muntenegru, are cinci fabrici ♦ Este vorba de două în Ploieşti – una de alimente şi cea a Dero -, una în Bucureşti preluată odată cu FruFru, o alta la Suceava de îngheţată (cumpărată odată cu Betty Ice) şi o a cincea la sud de Dunăre, lângă Veliko Târnovo, tot de îngheţată.

Unilever a investit peste 120 de milioane de euro în România în ultimii 30 de ani, de când primele produse ale grupului au intrat pe piaţa locală, spune executivul român Ana-Maria Pâslaru care este din acest an general manager al Unilever South Central Europe, un business de peste 1 mld. lei în 2020.

Gigantul anglo-olandez din domeniul bunurilor de larg consum este prezent pe piaţa locală cu operaţiuni de import şi distribuţie (prin intermediul companiei Unilever South Central Europe) pe de-o parte, şi cu producţie pe de alta. Grupul are fabrici în Suceava – unde se realizează îngheţată -, Ploieşti – detergent şi o alta de alimente - şi Bucureşti – alimente. Acestea sunt operate separat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO