Companii

Americanii de la Alvogen aduc 13 medicamente în România

Autor: Ioana David

14.08.2011, 15:41 272

Compania farmaceutică americană Alvogen şi-a propus ca anul acesta, al doilea de funcţionare pe piaţa locală, să lanseze 13 produse noi. Compania a lansat deja trei produse generice din domeniul oncologiei, Exemestan Alvogen, Irinotecan Alvogen şi Letrozol Alvogen. Potrivit informaţiilor de la începutul anului, compania avea 5 produse înregistrate în România la acea dată.

"Cele trei produse se află pe lista C2 de compensare, fiind medicamente compensate integral de Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate", se arată într-un comunicat al companiei.

În 2010, primul de funcţionare al companiei pe piaţa locală, cifra de afaceri a fost de 1,9 mil. dolari în România, în timp ce anul acesta ţinta a fost ridicată 6 mil. dolari. La conducerea diviziei locale se află Laurenţiu Scheuşan, care a fost numit şi la începutul anului vicepreşedinte executiv de vânzări îb Europa Centrală şi de Est.

Planul lui Scheuşan este ca în 2015 afacerile din Ro mânia să atingă 35-30 mil. dolari (peste 20 mil. euro), în timp ce regiunea de care managerul român este respon sabil va genera 35-30% din cifra de afaceri globală, estimată la 1 mld. dolari (700 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO