Companii

Altex, afaceri in crestere cu 46%, la 77 mil. euro in T1

21.05.2008, 20:55 26

Altex, cel mai mare retailer specializat de electronice si electrocasnice de pe piata locala, a raportat o cifra de afaceri pentru primul trimestru al anului de 77 mil. euro, in crestere cu 46% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care piata de electroretail s-a apreciat cu 20%, potrivit datelor companiei.
"Cresterea reprezinta o evolutie fireasca, datorita faptului ca in primele luni ale anului 2007 a existat perioada de inertie a clientilor, generata de alinierea preturilor la noile taxe vamale", a declarat Dan Ostahie, presedintele al Altex. Reprezentantii Altex au explicat cresterea de 46% a rezultatelor financiare ale companiei prin eficientizarea fortei de vanzare, extinderea spatiului comercial la 90.000 de metri patrati si cresterea consumului sustinuta de creditul de consum.
"Pentru trimestrul doi estimam o cifra de afaceri superioara celei din primul trimestru, generata atat de vanzarile care au avut loc cu ocazia sarbatorilor de Paste, cat si de vanzarile pentru aparatele de aer conditionat", a adaugat Ostahie.
Pentru 2008 compania a estimat afaceri de 430 mil. euro, in crestere cu 35% fata de exercitiul financiar precedent, cresterea urmand sa fie adusa de extinderea suprafetei comerciale a companiei pe spatii mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO