Companii

Albalact devine primul miliardar din industria laptelui din România

Albalact devine primul miliardar din industria laptelui...

Autor: Florentina Niţu

23.07.2023, 17:00 20600

Albalact, parte a grupului francez Lactalis, a devenit primul miliardar din industria autohtonă a lactatelor. Cu o cifră de afaceri de 1,08 miliarde de lei în 2022, liderul consacrat al industriei de profil, a ieşit în evidenţă anul trecut prin bifarea pragului de un miliard de lei pentru prima dată.

Compania a înregistrat o creştere a veniturilor de 27% în 2022 faţă de anul precedent, un an cu o rată a inflaţiei de 16,4% şi o creştere a preţului laptelui de peste 30%, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. De altfel, profitul net al Albalact a crescut în 2022. Producătorul a făcut 33,7 milioane de lei, având un salt de 33% de la 25,3 milioane de lei în anul anterior. Acest lucru nu doar că a consolidat poziţia Albalact ca lider incontestabil pe piaţa laptelui, dar l-a şi propulsat în rândul miliardarilor din industria alimentară.

Albalact, în drumul spre miliard, a avut un „aliat de nădejde“ şi anume brandul său Zuzu, care este lider în topul celor mai vândute branduri de lapte în retail, cu o cotă de piaţă de 19,6% în 2022, conform companiei de cercetare şi analiză de piaţă Euromonitor International.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO