Companii

Agrobusinessul mai face o victimă între multinaţionale. După Cargill, şi canadienii de la Agrium iau în calcul închiderea diviziei de inputuri

Agrobusinessul mai face o victimă între...

Autor: Roana Rotaru

03.03.2016, 00:07 6402

Agrium Agroport, unul dintre cei mai mari jucători din agrobusinessul local, cu afaceri de peste 100 mil. euro anual, ar putea renunţa la divizia de inputuri, potrivit unor surse din industrie.

Agrium este un grup canadian cu afaceri de 18,6 miliarde de euro în 2014, 15.500 de angajaţi şi opera­ţiuni pe am­bele continente americane, în Europa, Australia şi Africa. Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze subiectul.

Informaţiile privind restrângerea activităţii Agrium Agroport vin la puţin timp după ce grupul american Cargill a anunţat că va opri furnizarea de inputuri agricole fermie­rilor şi că va ieşi complet din această linie de activităţi, o  de­ci­zie care se va reflecta asupra a 180 de angajaţi ai Cargill din Un­ga­ria, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria şi Polonia.

Divizia Agrium din România a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de peste 489 de milioane de lei (108 milioane de euro), înregistrând o pierdere de aproximativ 24,5 milioane de lei (5,4 mil. euro), potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania Agrium Agroport este condusă de către Ofelia Nalbant de la începutul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO