ZF 24

Gigantul Cargill închide divizia de inputuri agricole în România şi în Europa de Est. Mişcarea afectează 180 de angajati

Gigantul Cargill închide divizia de inputuri agricole...

Autor: Roana Rotaru

17.02.2016, 17:20 1693

Cargill a anunţat că va opri furnizarea de input-uri agricole fermierilor şi va ieşi complet din această linie de activităţi până la sfârşitul lunii mai 2016, o decizie care va afecta 180 de angajaţi din Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria şi Polonia.Este a doua divizie de business la care renunţă americanii, după ce în 2013 au vândut brandul de ulei „Bunica” şi operaţiunile aferente către Expur Urziceni.

„Aceste schimbări vor avea efect asupra unor roluri şi angajaţi care sunt dedicaţi, în prezent, acestor activităţi şi este de aşteptat ca aproximativ 180 de persoane din ţările unde se desfăşoară operaţiuni cu input-uri agricole să fie potenţial impactate. Numărul final din fiecare ţară va fi discutat cu reprezentanţii angajaţilor, un proces de consultare fiind deja demarat în statele impactate.”, au spus reprezentanţii companiei printr-un comunicat de presă.

Cu toate că linia de afaceri cu input-uri agricole dezvoltată de Cargill a înregistrat o serie de succese în Europa de Est, compania a întâmpinat provocări în armonizarea eforturilor pe partea de achiziţionare şi input-uri, motiv pentru care pe viitor Cargill vrea să îşi concentreze atenţia asupra achiziţionării, promovării şi comercializării cerealelor şi seminţelor oleaginoase în aceste pieţe.

Regiunea Mării Negre rămâne un obiectiv central pentru dezvoltare strategică şi Cargill va continua să îşi consolideze investiţiile şi operaţiunile existente, inclusiv reţeaua de terminale din porturi şi fabrici de procesare a seminţelor oleaginoase din regiune.

Cargill va demara imediat restrângerea activităţilor de input-uri agricole, dar va continua să deservească clienţii pe parcursul următoarelor luni. În afară de ţările menţionate mai sus cargill continua afacerea cu inputuri în restul ţării.

Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, mai mult de 600 de angajaţi în 19 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO