Companii

Afacerile producătorului de scaune Antares Cluj au crescut cu 19%

Afacerile producătorului de scaune Antares Cluj au...

Autor: Laurentiu Cotu

12.06.2015, 00:00 243

Producătorul de scaune ergonomice de birou Antares România, subsidiara grupului ceh Antares, a avut în primele cinci luni o cifră de afaceri de 3,3 mil. euro, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest an compania ia în calcul o creştere cu 12% a afacerilor faţă de 2014, până la nivelul de 8,3 mil. euro.

Compania produce în fabrica deţinută la Cluj diverse modele de scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinţe, scaune ergonomice operaţionale, fotolii manageriale, scaune pentru spaţii publice, scaune pentru auditoriu, săli de cinema şi teatru. „Am avut o evoluţie pozitivă a vânzărilor în primele cinci luni, astfel că prognozăm pentru întreg anul o creştere de 12% a afacerilor. Pentru acest an vedem posibilităţi de creştere a pieţei atât pe plan local, cât şi la export“, a declarat pentru ZF Transilvania Laczko Csaba, director general al Antares România.

Capacitatea de producţie a fabricii din Cluj este de 2.000 de scaune pe zi, iar numărul de angajaţi a ajuns în prezent la 107. Compania a avut în 2014 o cifră de afaceri de peste 32,7 mil. lei (7,4 mil. euro) şi un număr mediu de 100 de angajaţi, conform bilanţului depus pe site-ul Ministerului de Finanţe. Acţionarii Antares România sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general Laczko Csaba cu 10%. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO