Companii

Afacerile Petros au crescut cu 40%

16.11.2005, 18:55 16

Divizia de servicii a grupului Rompetrol, Rompetrol Well Services (Petros), a incheiat primele noua luni ale anului cu un profit net de 1,47 milioane de euro (5,3 milioane de lei) fata de pierderea de 0,16 milioane de euro (0,67 milioane de lei) inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Petros a realizat o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, in crestere cu 39% fata de afacerile aferente primelor trei trimestre din 2004.

Compania a raportat profit si dupa primul semestru, la acea data societatea contabilizand un profit net de 1,1 mil. euro (3,8 milioane de lei), dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut Petros inregistra o pierdere de 0,4 milioane de euro (1,7 mil. lei).

Rezultatele mai bune ale companiei au fost explicate la acea data de conducerea companiei prin cresterea investitiilor in extractia titeiului si gazelor, care a stimulat dezvoltarea pietei serviciilor pe acest sector.

Oficialii Petros au precizat intr-un raport transmis la Bursa ca in perioada de raportare compania nu a incheiat contracte noi de valoare semnificativa. "Renegocierea periodica a tarifelor serviciilor prestate, incasarea ritmica a creantelor, derularea contractelor privind investitiile programate, precum si plata integrala si la termenele scadente ale obligatiilor bugetare au avut impact pozitiv in evolutia cash-flow-lui. Pozitia financiara favorabila nu a necesitat nici in aceasta perioada angajarea unor credite bancare", se mai precizeaza in raport.

In primele noua luni, Petros a obtinut venituri totale de 11,27 mil. euro (40,8 mil. lei), in crestere cu 39%. Cheltuielile totale ale companiei au avut un avans de 16% urcand pana la 9,48 milioane de euro (34,3 mil. lei).

Compania a realizat din activitatea de exploatare un profit de 1,7 mil. euro (6,2 mil. lei), fata de o pierdere de aproximativ 51.000 de euro anul trecut. Petros face parte din grupul Rompetrol, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. Rompetrol a anuntat recent ca va atinge in acest an o cifra de afaceri de 2,5 mld. $ (peste 2,1 mld. euro).

Actiunile Petros sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,215 lei/actiune, in crestere cu peste 2%. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de aproape 5,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO