Companii

Afacerile Lafarge Arcom Gips s-au majorat cu 45%, peste estimari

03.02.2009, 18:13 63

Lafarge Arcom Gips, divizia locala producatoare de gips-carton a grupului Lafarge, a realizat anul trecut o crestere de peste 45% a cifrei de afaceri, pana la circa 100 mil. lei (27 mil. euro), ritm de crestere dublu fata de cel estimat la inceputul anului, datorita majorarii vanzarilor la toate gamele de produse comer-cializate, dar si pentru ca fabrica de la Bucuresti a lucrat la capacitate maxima.

In plus, compania a inceput in 2008 si activitatea de export, tarile vizate fiind Moldova, Bulgaria sau Grecia.
"In Romania, activitatea Lafarge Arcom Gips a inregistrat in 2008 o crestere de peste 45% a cifrei de afaceri comparativ cu 2007. Acest rezultat se datoreaza cresterii vanzarilor la toate gamele de produse pe care Lafarge Arcom Gips le comercializeaza, in special a placilor de gips-carton, ipsosuri si produse for-mulate pe baza de ipsos", a declarat Daniel Coulon, directorul general al Lafarge Arcom Gips, care l-a inlocuit de la 1 ianuarie pe Sebastian Popescu, acesta urmand sa preia o noua functie in cadrul diviziei de ciment a Lafarge.
Anterior, Coulon a ocupat functia de director de proiect T-One Scope Extension Gypsum in cadrul Lafarge. Noul director general va raspunde direct lui Mehdi Sinaceur, presedinte regional pentru Africa, Orientul Mijlociu, Balcani si Romania - divizia de gips.
"Cele mai mari cereri s-au inregistrat pe sectorul comercial, fara a pierde din vedere cererile din sectorul rezidential. Vanzarile cu cea mai mare pondere s-au inregistrat in jurul marilor orase: Bucuresti, Cluj, Timisoara sau Constanta, unde au fost demarate, continuate si finalizate investitii importante in proiecte imobiliare", explica Coulon.
Reprezentantii Lafarge Arcom Gips, al treilea jucator de pe piata de gips-carton, sustin ca vanzarile vor urca si in acest an, dar nu prezinta estimari privind ritmul de crestere al indicatorului.
Principalii competitori ai Lafarge pe piata de gips-carton sunt Rigips Romania, membra a grupului francez Saint-Gobain, si Knauf Gips si Norgips, ambele din grupul german Knauf.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO